Aswat – syriska röster

 • mmnqr4vpp3klzaewfecbmmnqr4vpp3klzaewfecb

Utställning Category: Samtidskonst

 • Beskrivning

  Utställningen Aswat – syriska röster innehåller personliga berättelser om flykt, förlust och hopp. Syrien är idag det land som har flest personer på flykt. Det nu mer än sex år långa inbördeskriget är den dödligaste pågående konflikten i världen. Över sju miljoner syrier har lämnat sina hem och 2017 blev syrier den största gruppen invandrare i Sverige.

  -”Aswat” betyder ”röster” på arabiska. I utställningen möter du människor med helt olika liv – men som delar samma öde. De har flytt från krigets Syrien och tagit sig till Sverige, säger Bianca Leidi, utställningsproducent på Världskulturmuseerna. Jag tror att berättelserna och konsten kommer att drabba och beröra besökaren.

  Utställningen Aswat – syriska röster bygger delvis på SVT:s projekt #Syrien200. Där ingår 200 berättelser om själva flykten, orsakerna till den och helt kort hur personerna har det här i Sverige. Tanken med projektet var att ge dem som kommit hit ett ansikte och en röst – en egen berättelse. Världskulturmuseet har tillsammans med en grupp unga syrier valt ut tolv av dessa att visa i storformat i Aswat – syriska röster. Alla 200 berättelser kommer dock att vara tillgängliga via mediastationer.

  I en annan del av utställningen visas samtidskonst av fem syriska konstnärer som alla arbetar med teman som förlust, platslöshet, isolering och minne. Här har museet samarbetat med Abir Boukhari, konstnärlig ledare och curator för AllArtNow, Syriens första fristående center för samtidskonst.

 • Photos
 • Hitta hit

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.